Hemomkring

Vi har varit på Namngivningskalas för Ellie.  Det blev stort kalas i Kågeröd med mycket gott att äta. Trevlig tradition att alla gäster skriver sina namn eller en hälsning på denna tavla.

Vi körde upp i gamla hemtrakter, Höganäs trakten, som är populärt turist stråk. Mycket Tyskar, Holländare och Danskar såg vi på platserna vi brukar besöka. Men det fanns plats till oss också inte där vi hade tänkt oss men men ändå trevlig  och bra.

Kaffe rast med utsikt över sundet och Danmark, ovanför Vikens golfbana. Vikens golfbana har anor från 1924 som en av landets första klubbar. Är en så kallad linkbana “Links” är nämligen en bit kustland som ligger mellan stranden och betesmarker. Det är alltså övergångsmarken från stranden upp till där det börjar växa ordentligt. För linksmark ska ha en sandig botten vilken inte lämpar sig för så många olika grödor.

Ska väl bli kaffe någon mera gång i dag. Svängde in till kondiset/Cafét Två Systrar på Spritan i Ödåkra och köpte en god kaka. Spritan är gamla Spritfabriken som i folkmun kallad Spritan, som i 40 år stod övergiven och förföll.  Sedan några år förvandlad till ett populärt utflyktsmål med butiker, café ,restauranger. padelbanor en plats att träffas och umgås. Vi var hemma en sväng innan vi körde ner till Gisela o Micke där vi grillade och fikade innan vi körde vidare.

Avslutar dagen på Råå. Är över året sedan vi var hit senast. Förra året blev det betalplats här på Råå efter ombyggnad och asfaltering. Nu är priset 150 kr med El och vatten och toalett att tillgå. Var tidigare en stor grusparkering där vi fricampade. Nu på vinterhalvåret är här välordnad båtuppställningsplats.

Idag träffade vi husbilsvänner här som vi inte träffat på ett tag. Då finns det mycket att prata om.

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

En reaktion på “Hemomkring

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *