Tur med vädret

Söndag förmiddag var vi på Ödåkra Ridsällskap här i samhället. Vårt barnbarn Cornelia  var där med häst och pappa & mamma och storasyster. Cornelia skulle delta på  Pay & Jump hon var med i två klasser 60 och 70 cm.

Vi fick se två fina ritter av Cornelia på Eddie. Grattis Cornelia till den fina uppvisningen. Vädret var på ryttarnas sida regnet höll sig borta.

På eftermiddagen fick vi ordentligt med regn. Det kom 38 mm regn och åska runt omkring oss. Våra vattentunnor är fyllda och nu har vi inget som är i stort behov av vatten men litet förråd kan vara bra att ha.

Kvällen avslutades med att jag blev hundbiten i pekfingret. Lilla My har inte brytt sig om tuggben på länge länge men i går när hon hade benet så var hon på sin vakt och det var inte lätt att lura henne. Jag brukar kunna lirka med Lilla My men inte nu . Lilla My tog i som en “Schäfer” våran lilla Papillon två märken i fingret blev det.  Ömmar även dagen efter så det blev ett besök på Vårdcentralen. Stelkrampsspruta?

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

4 reaktion på “Tur med vädret

  1. Vi har en stor ridskola som närmaste granne. Förlåt mig, detta är inte de hästar jag gillar. Jag älskar en kraftig ardennerhäst, med styrka att dra de största timmerstockarna i skogen.

    • Nordsvensk eller Ardennerhästar är sällsynta. Våra tre döttrar är häst ägare och det är inga arbetshästar.
      Men minns som grabb när jag släpade timmer på våren stockar som hade varit fastfrysta. Då red jag på Nordsvensk
      så slapp man gå.

  2. Lars dotter tävlade också i hoppning och dressyr under många år så det slutade med att han skaffade en häst till sig också. Numera nöjer han sig med att titta på våra duktiga ekipage på OS och andra fina tävlingar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *