Tur med vädret

Söndag förmiddag var vi på Ödåkra Ridsällskap här i samhället. Vårt barnbarn Cornelia  var där med häst och pappa & mamma och storasyster. Cornelia skulle delta på  Pay & Jump hon var med i två klasser 60 och 70 cm.

Vi fick se två fina ritter av Cornelia på Eddie. Grattis Cornelia till den fina uppvisningen. Vädret var på ryttarnas sida regnet höll sig borta.

På eftermiddagen fick vi ordentligt med regn. Det kom 38 mm regn och åska runt omkring oss. Våra vattentunnor är fyllda och nu har vi inget som är i stort behov av vatten men litet förråd kan vara bra att ha.

Kvällen avslutades med att jag blev hundbiten i pekfingret. Lilla My har inte brytt sig om tuggben på länge länge men i går när hon hade benet så var hon på sin vakt och det var inte lätt att lura henne. Jag brukar kunna lirka med Lilla My men inte nu . Lilla My tog i som en ”Schäfer” våran lilla Papillon två märken i fingret blev det.  Ömmar även dagen efter så det blev ett besök på Vårdcentralen. Stelkrampsspruta?

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

4 reaktion på “Tur med vädret

  1. Vi har en stor ridskola som närmaste granne. Förlåt mig, detta är inte de hästar jag gillar. Jag älskar en kraftig ardennerhäst, med styrka att dra de största timmerstockarna i skogen.

    • Nordsvensk eller Ardennerhästar är sällsynta. Våra tre döttrar är häst ägare och det är inga arbetshästar.
      Men minns som grabb när jag släpade timmer på våren stockar som hade varit fastfrysta. Då red jag på Nordsvensk
      så slapp man gå.

  2. Lars dotter tävlade också i hoppning och dressyr under många år så det slutade med att han skaffade en häst till sig också. Numera nöjer han sig med att titta på våra duktiga ekipage på OS och andra fina tävlingar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *