Ute med Husbilen

Nu när vi var färdiga som hundvakt fortsatte vi att rulla med husbilen. Var också klar med prospekt sulky. Fick också med oss plommon, det var en gren som hade gått av på grund av all frukt på grenen. Får se om vi hinner dit och kan plocka lite till..

Birgitta har sytt snygga dynorna till den också.

Gjorde myggnätet lite fräschare bort med fett från stekning i bilen. Gick bra med Cillit BANG och mycket bättre gick det när vi fick något stadigt att hålla emot med när man torkade.

Nu rullar vi söder ut i Skåne mot den sydligaste punkten.  Dessa byggnader har vi bara susat förbi förr. Kalkugnarna i Östra Torp. Här bröt och brände man kalk på 1800-talet  fram till 1954.

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

2 reaktion på “Ute med Husbilen

  1. Liknande kalkugnar har vi aldrig sett. Ha det riktigt gott i södra Skåne, själva åker vi ner till Trelleborg på söndag, sedan väntar två veckor i Tyskland (även om vi tvekat i det längsta…)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *