Smygehuk

Så hamnade vi i Smygehuk i år igen på platsen mellan väg 9 och Köpmansmagasinet. Där vi under alla våra år parkerat tillsamman med många andra. För så där 15 år sedan var det inte så många men det har ständigt ökat i antal. Det är en omdiskuterad yta som under alla år har har väckt diskussion. Något år var det en ungdomsförening som uppbringade en kostnad men de fick inte försätta med det. Husbilar fortsätter att inta platsen det är mycket utländska bilar som hittar dit.

Smygehuk är Trelleborgs största enskilda besöksmål står det att läsa. Innehavarna av butiker i Köpmansmagasinet och nere i hamnen har nog inget emot att där är mycket husbilar. Lite klirr i kassa  blir det säker för dem. Vem säjer nej till lite rökt fisk eller räkor  till kvällen eller en och annan glass under dagen. Så kan man ju hitta något intressant att köpa i magasinet. Det är bara en promenad på 750 m till Coop för att få mera tillbehör till den rökta fisken om man saknar något.

Eftersom Stiftelsen Smygehuk och också kommunen vill att husbilar ska tillåtas så gör de ingenting åt att husbilar står där. Man har skrivit i Trelleborgs Allehanda att kommunen vill upphäva strandskyddet för att tillåta parkering vid Smygehuk. Men länsstyrelsen godkänner inte argumenten.  Framtiden får utvisa!

Rastplatsen som Trelleborgs kommun har i Smygehuk har man rustat upp. Här kan du parkera i upp till 24 timmar med personbil, undantag parkeringsplatserna vid rökeriet där parkeringstiden är max en timma för de elva platserna. Även laddning av El-bilar har färdigställts. Finns tillgång till fina toaletter och även tömning av latrinkassetter. Man har även gjort en sopsorteringsanläggning i anslutning till parkeringen.

 

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

6 reaktion på “Smygehuk

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *