Helsingborg

Vi hade ärende tidig på tisdagsmorgonen ner till centrala delarna av Helsingborg. Medan Birgitta uträttade sitt ärende, passade jag på att ta en längre promenad. Jag var nyfiken på den nya bron ut till Oceanhamnen och den nya stadsdel som växer fram på piren. Gråmulen morgon uppehålls väder perfect för en lång promenad.

Inte bara där en förvandling har skett,  Knutpunkten har genomgått en ombyggnad och uppfräschning. Nu mera är namnet Helsingborgs Central.

Tog vägen genom Helsingborgs Central. Rulltrappan upp till första planet för att komma ut på parkeringen.

Här på parkeringsdäcket  ansluter bron ut över vattnet, byggd som ett Z.

En bild från nya stadsdelen mot Helsingborgs Central

Huvudgatan där kändes det mörkt, får hoppas att det blir ljusare en dag med bättre väder. Var inte så färdigt så att jag kunde komma runt husen eller utefter vattnet där man kommer att kunna gå senare.

Jag tog mig vidare mot södra Helsingborg mot gamla Tretorn där Campus  ligger idag och vidare upp i stan där jag vek av mot norr. Gick genom centrum mot Norra hamnen. Där på piren har nu ställplatsen fått ge plats till båtarna som ska upp för vintern.

Tog mig vidare upp över Sankt Jörgens plats, det är konserthuset man ser i bakgrunden

Utefter Fågelsångsgatan finns trappor  upp till  Öresundsparken och Landborgspromenadens sträckning genom stan. Där gick jag vidare för att möta upp Birgitta.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

3 reaktion på “Helsingborg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *