Helsingborg

Vi hade ärende tidig på tisdagsmorgonen ner till centrala delarna av Helsingborg. Medan Birgitta uträttade sitt ärende, passade jag på att ta en längre promenad. Jag var nyfiken på den nya bron ut till Oceanhamnen och den nya stadsdel som växer fram på piren. Gråmulen morgon uppehålls väder perfect för en lång promenad.

Inte bara där en förvandling har skett,  Knutpunkten har genomgått en ombyggnad och uppfräschning. Nu mera är namnet Helsingborgs Central.

Tog vägen genom Helsingborgs Central. Rulltrappan upp till första planet för att komma ut på parkeringen.

Här på parkeringsdäcket  ansluter bron ut över vattnet, byggd som ett Z.

En bild från nya stadsdelen mot Helsingborgs Central

Huvudgatan där kändes det mörkt, får hoppas att det blir ljusare en dag med bättre väder. Var inte så färdigt så att jag kunde komma runt husen eller utefter vattnet där man kommer att kunna gå senare.

Jag tog mig vidare mot södra Helsingborg mot gamla Tretorn där Campus  ligger idag och vidare upp i stan där jag vek av mot norr. Gick genom centrum mot Norra hamnen. Där på piren har nu ställplatsen fått ge plats till båtarna som ska upp för vintern.

Tog mig vidare upp över Sankt Jörgens plats, det är konserthuset man ser i bakgrunden

Utefter Fågelsångsgatan finns trappor  upp till  Öresundsparken och Landborgspromenadens sträckning genom stan. Där gick jag vidare för att möta upp Birgitta.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 73 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

3 reaktion på “Helsingborg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *