Helg i Danmark

Så kom vi iväg på en helg tripp till Danmark.. Fick börja med att tvätta husbilen efter allt gulfärgat regnande innan avfärd såg knappt genom vinrutan.

Blev ett stopp i Malmö Birgitta har haft en symaskin inlämnad, den var färdig att hämta, vidare till Svågerstorp för att handla lite. Även Biltema där vi tog en räkmacka, sen bar det av över bron. Hade sett ut Valbyparken som ett bra alternativ att frikampa på. Läser reglerna på informations tavlan där undanbedes övernattning på parkeringen. Stod där några timmar, kopplade av vilade tog en en ordentlig hundpromenad med Lilla My. Sommartid är det ett toppen ställe att vara i parken med alla planteringar som där finns.

Valde vi att köra till Farum där tre platser är markerade för husbil. Bara några kilometer från där vår dotter bor, så där övernattade vi!  Finns även möjlighet att tömma tankar på vardagar enl. info på informationstavlan. Här kan man välja på på en handfull restauranger, från vita dukar till pizza, nära till affärer och bankomat.

På lördagen var det kalas hos Ask som firade tio år. Pappa  Per-Thore hade bakat en tårta som vi aldrig tidigare hade sett och god den var också. Han är duktig och påhittig. Hann inte fram med kameran (telefon)  innan ena armen försvann på tårtan. Är säker på att  Ask blev jättenöjd med dagen, önskelistan såg uppfylld ut.  Så mycket gott vi blev bjudna på stort tack Ida och PT!

Alla våra barn med familjer samlade under ett och samma tak även barnbarn och ett barnbarnsbarn det var länge sedan Birgitta och jag träffade alla samtidigt. En lyckad helg tillsamman med familjen. Vilket väder, strålande sol, många valde att sitta ute på altanen, men lite för kallt tycker ja nog det är än. Men solen värmer i lä så vist gick det att vistas ute.

Nu har jag sett Hästhov eller tussilago som de heter, så våren är på väg men värmen har inte hittat hit än. Var kyligt nu på Söndags morgonen när Lilla My var ute. Den 20 mars i år alltså idag börjar våren enligt kalendern Vårdagsjämning.

Allt okej med husbilen efter ett långt uppehåll i kylan på parkeringen.  Alltid lite orolig för kranar och vattenpump så därför finns det alltid en i reserv. Birgitta har klagat på vatten trycket i duschen har köp en med bättre kapacitet så den ska bli monterad. Nu är det tid att sätta på sommardäcken fick en preliminär tid från Däckverkstaden. Har däcken på däckhotell alldeles för tunga att släpa på.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

6 reaktion på “Helg i Danmark

  1. Vilken mysig resa ni fick och träffa familjen. Vädret kan man inte klaga på, fast några Tussilago har jag inte sett än.

  2. Så kul att få träffa alla barn och barnbarn på en gång. Det har vi inte gjort på länge.
    Visst är det härligt med vårdagjämning, dagarna blir allt längre och vi har hela den fina tiden framför oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *