Frostnatt

Det hade vi inte räknat med, en frostnatt, nu när vi var hemma. I natt så löste frostvakten ut och bilen tömdes på vatten. Frostvakten löser vid 3 – 5 grader har jag för mig. Lite orolig blir man om hur kranarna och pumpen har klarat sig från att frysa sönder. Nu gick allt bra det var bara att värma upp bilen och fylla upp med vatten igen. Har haft som vana att ha lite värme på på natten, men det är mänskligt att missa. Nu har vi fyllt gasoltanken. Fick betala 15 kr litern för gasolen. Gasolen har gått upp den också..   http://www.gasolstationen.se/helsingborg

Minns en påsk då jag hade iordningställt bilen för resa på morgonen  OCH vad hände, frost och sönderfrysta kranar. På Carthago Chic hade vi ingen frostvakt på Alde systemet.

Men nu har vi kommit iväg några dagar. Hoppas värmen kommer.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

6 reaktion på “Frostnatt

  1. Hu vad hemskt, då skulle jag blivit helt fullständigt tokig, om tanken tömts okontrollerat. Vi brukar fylla full 100 liters tank gasol för runt 650 kr. Kan den ha blivit dubbelt så dyr?
    Allt gott

  2. Vi var och bytte gasoltub i veckan innan vår premiärtur. Den hade ökat 70kr för två veckor sedan. Det är en stor procentuell ökning. Nu lär vi väl få tömma alla kranar ordentligt igen när vi kommer hem eftersom vintern verkar komma tillbaka…

  3. Hoppsan det är inget man vill ska hända, men det händer ändå ibland. Vill inte ha någon mer snö nu, när det varit hela +17grader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *