Ut efter vägen

Vi har lämnat de stora vägarna i Halland kan också vara i Smålands eller till och med mitt på gränsen.

Så här fin var vår nattplats vid sjökanten. Här fanns det tillgång till bygdegårdens faciliteter och El om man ville ha 170 kr 100 kr utan El  Även lite närproducerat fanns att köpa, som honung och färska ägg till frukost.

Det är stort att få se en älg på så nära håll. Ingen skygg eller stressed älg, stannade snällt kvar för att bli fotograferad.

Det fanns förslag på olika motionsrundor vid bygdegården med olika längd.  Valde ut en  runda runt sjön. Trodde att det skulle vara markerat på slingan  men inte en ända  markering. Hade god hjälp av min Garmin GPS, annars skulle jag ha haft lite svårt att hitta runt

Fortsatte färden förbi Femsjö by som ligger på gränsen mellan Halland och Småland.

.

Körde små grusvägar genom landskapet, over gårdsplaner och förbi många stengärdsgårdar. Tänk vad många timmar som ligger bakom detta arbete att plocka tonvis med sten.

.När man längtar efter en kopp kaffe, passar en timmerväg alldeles utmärk för en paus.

 

Något badväder är det inte och kallt i luften men skönt i lä. Vi har inte haft mycket regn mest sol.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

3 reaktion på “Ut efter vägen

  1. Vilken fin natur ni upplever på den här resan sjöutsikt, storskog, älg på nära håll och stenmurar ( som vi tycker är så fina även om det var mycket slit med dem).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *