Så skönt med regn!

Efter dessa varma dagar var det riktigt skönt med en ordentlig urladdning åska och regn. Vi var kvar i Söderköping tills långt fram på eftermiddagen. Vi bjöd A-M på mat och jordgubbar. Fick med oss tårta från Katrineholm igår så nu har det festats ordentligt. Vi har nog aldrig tidigare semestrat i vår gamla hembygd som denna gången. Ingen brådska tar det som det kommer som man säjer.

Söderköpings golfklubb fungerade alldeles utmärkt.  Vi betalade 150 kr. Begränsad service men vatten, dusch och wc finns. Även möjlighet att äta, finns en lunchmeny och där anordnas event av olika slag.

Var förbi vårt första hus i Västra Husby, måste säja att häcken vi planterade är fin. Min tanke då när vi köpte huset var ett staket, sitter och pratar på jobbet vid fikat och där var det en av de äldre arbetskamraterna som var morbror till ägaren av en stor handelsträdgård i Norrkoping. Klart du ska ha häck sa han, nej, sa jag, har inte råd.  Men dagen där på kom han och sa, du kan åka till Eriksbergs Plantskola för där väntar häckplantorna på dig. Kostnaden gick vi iland med och planteringen gjorde vi själva. Oj! 46 år sedan.

Nu valde vi att köra till Stegeborg och ställplatsen där, det var inte många platser lediga. Så smidig det var att betala platsen med deras betalsystem. 250 kr fin service. Det finns allt man behöver el och vatten på stolpen och en kod till servicehuset fick vi på mailen.  Restaurang nere vid färjan inte så långt gångavstånd dit.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

2 reaktion på “Så skönt med regn!

  1. Vad skönt med regnet som kom, det kändes direkt i kroppen.
    Sedan vi lämnade vår första hus som jag byggde har det gått 50 år. Mycket av det jag planterade är förväxt idag.

  2. Trakterna kring Söderköping är verkligen vackra även om vi inte testat deras golfbana!
    Stegeborgs ställplats har vi aldrig besökt trots att många lovordar den, får se när det kan bli ett besök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *