Besök på resan

Kompisar hem  ifrån Nordvästra Skåne hörde av sig när vi var på väg över Bråviken. Vi hade stannat i Kvarsebo för att vänta in dem.  De var ute på semestertripp tillsammans med sonen & svärdotter och barnbarnen. Det ska bli kul att stråla samman nu under resan Birgitta & jag gör,  bestämde träff i Nyköping på Strandstuvikens Camping. Ringde dem och de var behjälpliga med att fixa tre platser så vi kunde stå tillsammans.

Trevlig att få användning av det man har med sig i Husbilen. Vi kunde uppbringa skugga på eftermiddagen. Det är två duschdraperi som vi (Birgitta) har trätt i en tråd som man kan föra i skåran i markisskenan.

I Kvarsebo passade jag på att gå vandrings leden ut med Kvarseboån. Ingen milarunda men ändå trevlig upplevelse. Man blir varm även på den lilla sträckan det går uppför. Kvarseboån och kvarnen med anor från 1300-talet som där har funnits var i drift till 1930-talet. Vilket samhället byggdes upp omkring. I övre delen av leden passerar man förbi resterna av Skenäs såg som var i drift fram till 1939. Kvarsebo var sedan medeltiden platsen där förbindelsen  över Bråviken var. Färjeläget vid Kvarsebo finns utritat redan på de första detaljerade kartor som togs fram på 1670-talet. Leden är medeltida men det är inte känt om platsen alltid varit densamma. “Naturkartan” Appen är verktyget jag har hitta platser och vandrings leder, den har jag installerat på telefonen.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 73 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *