Stendörrens naturreservat

Vi kom förbi Stendörren naturreservat som ligger vid kusten mellan Nyköping och Trosa. Det var ingen anstormning denna Onsdag av folk tråds att vädret var bra.  Mycket utlandsregisserade husbilar märks att det välkänt naturreservat som lockar besökande turister från många länder. Här fick jag en ordentlig promenad över bergen och, man tar sig lätt ut mellan öarna på hängbroar.

Stendörrens naturreservat fyller 50 år 2022!

Jag var dåligt påläst om naturreservat så jag missade Naturum Stendörren som ligger vid Aspnäset.  “prt.sc från länsstyrelsen”

Hade några härliga timmar med promenad över rötter och stenar man får vara försiktig och se vad man sätter sina fötter.

Fakta

Skyddsår: 1972
Areal: 923 hektar
Karaktär: friluftsliv, skärgård, kulturlandskap
Kommun: Nyköping
Förvaltare: Länsstyrelsen
Skyddsområde: Naturreservat, Natura 2000

Hemsida

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 73 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

6 reaktion på “Stendörrens naturreservat

  1. Ni hittar verkligen fina platser att resa till. Vad gäller utlands registrerade bilar hade vi oftast fullt på ställplatserna med upp till 80- 90 % tyskar.
    Allt gott på resan

  2. Stendörrens fina naturreservat besökte vi förra året. Vi kan bara hålla med om att det var otroligt fint men när vi var där var det verkligen fullt på parkeringarna denna soliga dag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *