“Husbilsträff”

Plåtisträff i Tungelsta hos Gert & Barbro och hundarna. Vi har känt dem i många år var så kul att åter kunna träffas. Finns mycket att prata om resor, husbilen och hundarna. De har det så fint i sitt nya hus, stor tomt så Lilla My och deras hundar har kunna härja runt fritt. De har kommit så bra överens så vi har bara kunnat koppla av. Får säja som Povel Ramel i Monologen med Martin Ljung.

“Dom blev så glada och se oss så de’ kan du’nte ana.  egentligen passa’ de’ ganska bra att vi kom.”

Vi kunde inte få bättre plats att parkera bilen på stod alldeles i våg.  Är man grävmaskinist och ägt grävmaskiner och  har grävt i många år, så kan det bara vara väl planerat yta.

Jag erbjöd mig att hjälpa till med något. Häcken behövde klippas och Gert ville ha två ögon till när han skulle ta bort en buske med sin grävmaskin så att inte skopan tog i vajern. En El-stolpe var säkrad med vajrar spända från marken.

Lite mat sitter aldrig fel när man har jobbat en stund. Vädret kan vi inte klaga på inte heller värdskapet, vi har haft de så himla trevligt denna helgen. Visst har det regnat men det fanns tak på altanen och även ett varmt uterum.

Synd bara att det blev så dålig uppslutning, kan vara tiden på året. Men vi fick det så mycket trevligare tillsammans, lite mera familjärt. Det blir alltid tid att bryta upp och säja tack och adjö. Så även denna gång.

Vi kör väster ut, kom till Nykvarn och var kaffesugna. Kom på att jag har en kusin som bor där. Vi kollade om hon var hemma. Vi hade letat rätt på ICA och köp kaffebröd. Vill nog påstå att hon blev glad när jag ringde och att se oss det var ca 45 år sedan förra gången vi var och hälsade på i Nykvarn. Men vi har setts på andra platser under åren.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 73 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

En reaktion på ““Husbilsträff”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *