Timmernabben mm.

Timmernabben har vi besökt många gånger vi tycker att det är en trevlig plats. Det var första gången vi stannade här på ställplatsen, har tidigare vänt vid infarten inte för att vi ogillade den men vi har tidigare kört in på CC Campingen i byn. Vi vaknade till gråväder, väldigt fuktigt och disigt vid sju tiden när jag gick ut. Vid Timmernabbens ställplats har vi haft ett par härliga dagar. Vi hittade skugga under några björkar.  Ställplatsen kommer vi att återvända till, trevlig värd och nyrenoverad servicebyggnad, tömning av tankar och vattenpåfyllnad. Mycket välbesökt plats fick vi veta av värden som gick runt var kväll och tog upp betalning och lämnade kvitto.

Vår plats med sjöutsikt och skugga under träden. Jag tog en promenad trots värmen till Nabbens Rökeri & Fisk cirka en kilometer enkel att gå, Handlade lite rökt lax och makrill till eftermiddagen/kvällen. Finns en matbutik på gångavstånd från ställplatsen

Vi brukar stanna vid Kronobäcks klosterruin. Nu är det några år sedan och där har det blivit en ordentlig förändring.

År 1479 fick Johanniterorden överta ett hospital med tillhörande kyrka i Kronobäck. Representanter från svensk adel skänkte också mark så att ett nytt kloster kunde grundas. Munkarna tillhörde världens äldsta kristna riddarorden. De var kunniga inom medicin och kirurgi och de skickligaste läkarna i Sverige vid den här tiden. Vid klostret drev de hospital för gamla och sjuka.

I klostrets örtagård odlades läkeväxter. Bland annat Johannesört som lindrade oro och fingerborgsblomma som var bra för hjärtat.   Text länsstyrelsen. läs mera här.

 

Iordningställd parkering och besökshus med WC intill klosterruinen man har gjort det turist vänligt med informationstavlor och även QR-koder kopplad till en App intressant för  historieintresserade. Öppet året runt.

Här hade några husbilar, Tyskar haft sitt nattläger.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 73 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

6 reaktion på “Timmernabben mm.

  1. Den platsen har vi inte besökt, däremot finns ett ställe att tanka gasol på i Timmernabben utmed stora vägen som vi stannat. Har min bror i Fliseryd som dessutom har en liten fin ställplats vid Emån även med tömmning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *