43 år sedan

Hittade dessa foton när vi röjer bland våra foton. När jag gick högvakt med Hemvärnet på Kungliga slottet i Stockholm. Jag var med i Söderköpings Hemvärns grupp. Jag gjorde värnplikten slutet av 60-talet och där efter ett antal repövningar. Minns att det var jubileum, Hemvärnet firade 40 år. Med inbjudna gäster och även Hemvärnschefen, minns inte namnet på honom nu. Men har ett minne, eftersom jag blev kommenderad som vakt vid Yttre borggårdens insläpp till festligheterna vid lokalen, alla skulle ha inbjudan. Så kom Hemvärnschefen som hade inbjudan men hade en person med sig som inte hade inbjudan. Som han ville ha med in. Jag vägrade att släppa in gästen. Högre befäl fick hämtas till dörren och ta beslut. Han blev insläppt och festen kunde fortsätta.

Detta var helgen runt 31 maj 1980, Hemvärnet bildades efter riksdagsbeslut den 29 maj 1940.

Viktigt att hålla takten under marschen i Vaktparaden genom stan.

Var även en andra gång med Hemvärnet och gick högvakt i Stockholm. Denna gång helgen runt 19 Juni 1982. Familjen Birgitta, Gisela, Patrik och Linn kom upp till Stockholm för att beskåda Vaktparaden och titta på pappa.

Vaktavlösning på Yttre borggården.

.Logården

Här på Logården kom barnen och Birgitta och tittade. Linn undrade nog varför jag inte pratade med dem. Jag hejade säkert men det var nog allt.

Ledig och man kunde koppla av umgås med familjen en stund. Kul minnen!

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

2 reaktion på “43 år sedan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *