Söderköping

Östergötland i trakterna Norrköping, Söderköpings, Vikbolandet har vi besökt.

GPS:en inställda på ej motorväg så resan gick genom mestadels Småland på mindre vägar. Hittat platser att stanna på och övernatta. Vi stannade till i Horn första natten vid marinan där vi betalade 200 utan el. Har varit där tidigare där finns 4 st. skyltade platser. Sedan har vi parkerat hos vänner och även hittat bra fricampings platser. Vi har haft en riktigt bra vistelse i hemtrakterna och med bra väder. Hunnit med att träffa de som vi hade tänkt oss och bestämt med.

Var osäker på hur mycket gasol vi hade på resan upp, visste att tanken var tom. Har använt reservflaska för att vara säker på att inte bli utan gasol i vår.

Fick en gnutta sjöluft var med och sjösatte båten i Bråviken. Vi bor för långt ifrån för att vara med på strömmingsfisket och kanske en och annan abborre. På andra sidan viken ser man Marviken som reser sig som ett monument över träden.

Alltid lika trevlig att komma till Söderköping. Denna gång blev det en långpromenad runt stan, och trapporna upp på Ramunderberget. Turist säsongen är inte igång men ändå folk i rörelse.

Båtsäsongen har inte startat på allvar än i Göta Kanal. Men folk har hittat ut på uteserveringarna och Smultronstället (Glass). Jag valde att ta mig upp på Ramunderberget. Denna gång bara upp och ned, finns fina slingor att promenera om man vill.

På Ställplatsen vid Göta Kanal var det husbilar parkerade. Platserna är bokningsbara tydligen på Stellpy.se. går det att se om det är lediga platser. Mycket av tjusningen försvinner med boknings systemet, är det fullt så får man söka annan plats, finns alltid att hitta.

I vinter har vi följt några Youtuber Runt om i värden. Så även Julia & Jonas som bygger sin Van i Söderköping. Så vi stannade till och sa hej vid deras byggplats och fick oss en privat genomgång av bygget. När vi kom var det El-dragning som var på schemat. Vi hade också ett meddelande till dem om utrustning till bussen som de är i behov av. Faktiskt haft mail kontakt med dem tidigare. De blev glada att vi stannade telefonnumret vi gav dem hade kommit på avvägar.

https://www.youtube.com/@JuliaochJonas

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

2 reaktion på “Söderköping

 1. Söderköping är en riktig pärla som vi besökt flera gånger och fler besök blir det säkert. Däremot har vi aldrig tagit oss uppför trapporna till Ramundberget så det får vi nog försöka oss på nästa gång.

  • Söderköping är hemma och vi har släkt och vänner så det blir mycket sådant när vi är där.
   Skäms inte att parkera i stan
   Inom vissa delar av Söderköping ska parkeringsskiva användas. De platserna finns i innerstaden och har
   tilläggstavlan ”P-skiva”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *