Fehmarnbelt tunneln

Utställning och guidad information om produktionen av Femerm Bält-tunneln. Det är 79 standardelement 217 meter långt med en vikt på 73 500 ton och 10 Specialelement 21 000 ton vardera som är tre meter högre där utrustning för fläktar och annan utrustning teknisk utrustning finns.

Havnegade 2 Rödby

Det var en strid ström av bussar som kom med besökare till utställningen och även utkiksplatsen.

Den 17 juni 2024 invigde Kung Fredrik bygget officiellt. Bygget av Fehmarnbelt-tunneln har startat sommaren 2020 på den danska sidan och 2021 på den tyska sidan

Utkiksplatsen var vi ner till men där är nog bara ett gammalt fågeltorn. Verkade som det var på gång att byggas ny utkiksplatsen över byggplatsen och ut över vattnet.

Mycket är fortfarande i början av bygget. Men i dags datum är fyra standardelement byggda.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

6 reaktion på “Fehmarnbelt tunneln

  1. Vet du när tunneln är körklar? Intressant utställning. Nu tar det väl ungefär 45 min med båt med bra paus för föraren…
    Hälsningar Solan & Lasse

  2. Oj, hoppsan … Vad bra att du informerar oss som bor på landet. Nu har jag inte hängt med de sista åren, sedan vi slutade att resa på våra Europaresor. Detta har gått mig totalt förbi. Vilket gigantiskt bygge!

    Glad Midsommar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *