Vi är hemifrån.

Nu står vi uppkopplade på sol-el hos Linn & Björn och tittar ut över rapsfältet, som börjar skifta i brunt. Det var fint väder vi ville ha nu dessa dagar vi ska vara här och ta hand om hund och katter och titta till hästarna. Men vi har regn, vi har både huset och husbilen att vistas i, går ingen nöd på oss. Linn (dotter) och flickorna med pojkvänner tog flyget till Paris, för att möta upp pappa Björn. Som avslutar cyklingen med Team Rynkeby Europe i Paris som alla andra grupper.

Här har vi vår alldeles egna ställplats.

Tänk att vi ha passerat halva året! Slutet av juni fick vi gäster från Norge. Terje ringde när vi var i Danmark. Vilket de också var men på västra sidan av Själland. Men denna gång var det inte husbil de reste med utan personbil. Så det blev bestämt att träffas i Ödåkra hos oss. Det är väl så att p.g.a olika saker upphör husbilsåkandet. Birgitta och Jag ha snart tjugofem år med husbil. Det var kul att ses igen vi har mycket att prata om. Vi har varit tillsammans på träffar i Danmark, Norge, Finland och Sverige.

xx

Något som vi sällan gör nu, Birgitta och jag är att TURA. Men nu blev det av tillsammans med vänner. och gamla arbetskamrater till Birgitta. TURA, är ett begrep här i Helsingborg. Det är att gå ombord på färjan Helsingborg och Helsingör och äta en Buffé och umgås så åker man med båten fram och tillbaka mellan Sverige och Danmark. När man äter är det brukligt att man turar två gånger mellan länderna, och detta beroende på tillgänglighet i matsalen. Och när man är nöjd går man av i Helsingborg igen.

Nu som på så många andra ställen är det automater att köpa biljetter till färjan. Vid gaten står ingen med mekanisk räknare längre och klipper biljetter, utan man blippar sin QR-kod och så är man på väg till färjan.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

6 reaktion på “Vi är hemifrån.

  1. Alltid lika skoj att träffa husbilsvänner men visst är det så att en dag tar det livet slut, så bäst att njuta av det så länge det går. Att Tura som många på era breddgrader gör låter så trevligt men är inget vi någonsin prövat på. Så bra gjort att cykla till Paris för en god sak och skoj för resten av familjen att kunna möta upp vid målet. Ha det fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *