Motellet i Fleninge

När Terje våran Norge vän och gäst var hos oss med personbil, bokat han ett rum på Motellet i Fleninge. Efter tipps från oss! När Patrik (vår sonen) och Åsa gifte sig hade de bröllopsfesten i Fleninge Gästis då var det flera gäster som bodde på Motellet. Bara några hundra meters gång avstånd från Gästis.

Motellet har snedställda längor och kan ta emot 64 gäster. Parkerar bilen i carport framför rummets entré. Rummen såg trevliga ut, de hade sovit riktigt bra fick vi oss meddelat. Det var rökning tillåten alldeles utanför entrén till rummet som var lite störande.

De första motellen i Sverige börjades att byggdes i början av 1950-talet och Fleninge är ett av dem. Öppnade 1954 utefter dåvarande riksväg 2. Fleninge Motell har fortfarande närhet till Motorvägen E6 som bara ligger 1km från motellet.

Är idag det äldsta fortfarande verksamma motell. Det öppnades av KAK byggdes 1953 och ritades av den danske arkitekten Bendt Hjelm-Jensen

.

Fleninge är en tätort nära Helsingborgs i Skåne

Inget betalt samarbete!

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

2 reaktion på “Motellet i Fleninge

  1. Det här inlägget påminner om mitt helg- och sommarjobb under nästan hela tonårstiden. Då jobbade jag på Motell Motoristen längs E20 söder om Vara. Det öppnade 1960 och finns fortfarande och påminner en del om det på dina bilder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *