Söndag

IMG_2774

Söndag och lång morgonpromenad här i Silves.  Idag var det kanotpaddling med målgång här i Silves skrev om det 2013 när vi var här.

IMG_2770Storkarna har anlänt i stora skaror och intagit boplats runt om i stan.  På Continente som är vårat storbutik här är det ett par som har sitt bo. Och ofta sitter på skylten och har uppsikt över verksamheten.

IMG_2767

Gick ner till andra sidan stan, nedanför borgen vid marknadsplatsen. Nya ställplatsen har varit i ordning sedan i våras men är fortfarande stängd.  Var in på platsen, allt ser ut att vara färdigt med el-stolpar, reception, servicebyggnad och serviceplatta t.o.m. vatten i kranarna.  Såg trevligt ut synd att det ska vara så trögt att starta upp den. På hemvägen var det stor samling utanför GNR (polisen) jag gick fram och frågade om de visste något om ställplatsen och varför den är stängt. Fick till svar att det var en privat anläggning licens, tillstånd mm saknas för att driva den tydligen.

IMG_2785_Fotor_CollageSå kom vi än en gång till Fontes!  Den här gången tillsammans med Åke & Christina. Som alltid en välbesökt plats av portugiser som grillar och dukar upp för sina familjer. Barn som springer omkring, stor och fin lekplats och några som roade sig med att håva upp fisk  från dammarna.  Två flickor hade lyckas att fånga fisk som de ivrig visade oss. Vi fick en härlig promenad runt slingan i det fina vädret.

20151108_131819_Fotor_Collage

Ingen boule idag heller, det är för varmt, skönt att bara sitta utanför husbilen i solen/skuggan och koppla av. Vi blev bjudna på kaffe på eftermiddagen hos Anki & Kurt. Måste erkänna att vi är själva missar, glömmer kaffet om dagarna men idag smakade det alldeles förträffligt gott. Kul att sitta ner och prata och bekanta sig mera med de som tillbringar vintern hör på ställplatsen.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 73 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

10 reaktion på “Söndag

  1. Antar att ni har lika fint väder som vi har här på östsidan. 🙂
    Trevligt med promenader. Den nya ställplatsen, ligger den på samma ställe där man stod tidigare, vid badhuset? Trevligt med svenskar som vi känner till ….hälsa så mycket till dem. Vi kommer till Portugal i februari. 🙂

    • Finns en påbörjad (Inte färdig byggd) vid badhuset på grusplanen. Alla bilar blev bortkörda från asfalten fick köra in på grusplanen. som är gratis Gratis

  2. Härlig dag ni haft. Vi har lite av fastnat i syster ställplatsen till Silves. Är ungefär likadant på ställplatsen men här är plus med närheten till havet. Vi har bestämt oss för att bara flyga hem över jul så vi kanske kommer tillbaka en sväng till Silves.
    Lena o Stefan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *