Oktober

Vi har inte varit ute med husbilen, men vi har haft fullt upp hittills dags. Barnbarnet från Danmark var hos oss en helg tillsammans med en kompis. Då passade vi på att köra upp till Ängelholm och Järnvägsmuseet.

Pelle, kompis från Östergötland var hos oss en vecka. Vi var runt och såg oss omkring, bland annat till Statarmuseet i Torup. Torup ligger nedanför Lund i höjd med Malmö, här finns stora strövområden och gott om parkeringar.

Tog med denna bilden, får tala för sig själv hur slitsamt statarlivet vart.

Det har grävts utanför vår ytterdörr inget allvarligt denna gången. En ny kabel till Tele2 nätet i Samfälligheten. Vi har ett kabelnät för TV och bredband. Vi har även för några år sedan dragit in fiber i huset.

Åke och Wanja kom förbi på hemväg till Dalarna. De har varit i mellersta Europa i några veckor. Det finns mycket nytt och gammalt att prata om, vi umgicks mycket i Portugal. Det är kul när gamla vänner kommer och hälsar på.

Även i år har jag matlagning med gubbarna här i byn. Nio gånger på hösten och så en avslutning där vi väljer ut en rätt och bjuder med respektive. Har varit kul att delta man lär känna både byn bättre och gubbarna i SPF. Vi är i skolans hemkunskapssal på tisdagskvällen.