Mini-Heki Innerramen

Innerramen till Mini-Heki taklucka gick sönder en liten plastbit gick av så slutade den att fungera. Hörde mig för på några husbilsfirmor omkring oss om de hade hemma. Men valde Husvagns-Svensson inte dyrare eller billigare en andra, fick leverans och det var omgående, hemma dagen efter jag beställde. Hämtade på utlämnings stället vi har här i Ödåkra, inte en meter i onödan behövde vi köra.

På tidigare bilar har vi haft duschhandtag med av/på funktion för vattnet. Den längsta perioden vi bott i husbilen Malibu är 278 nätter, och använde duschen var dag. Malibu köpte vi 2015 har saknad den möjligheten, men inte kommit oss för att skaffa. Varför finns inget bra svar på, men nu sitter det ett sådant duschhandtag i Malibu. Handtaget köptes från Amazon det tog lite längre tid men var inte brådskande. Smidigt att sitta vid köksbordet välja ut och beställa vad man ska ha, få det i brevlådan och till utlämningsställen.

Motellet i Fleninge

När Terje våran Norge vän och gäst var hos oss med personbil, bokat han ett rum på Motellet i Fleninge. Efter tipps från oss! När Patrik (vår sonen) och Åsa gifte sig hade de bröllopsfesten i Fleninge Gästis då var det flera gäster som bodde på Motellet. Bara några hundra meters gång avstånd från Gästis.

Motellet har snedställda längor och kan ta emot 64 gäster. Parkerar bilen i carport framför rummets entré. Rummen såg trevliga ut, de hade sovit riktigt bra fick vi oss meddelat. Det var rökning tillåten alldeles utanför entrén till rummet som var lite störande.

De första motellen i Sverige börjades att byggdes i början av 1950-talet och Fleninge är ett av dem. Öppnade 1954 utefter dåvarande riksväg 2. Fleninge Motell har fortfarande närhet till Motorvägen E6 som bara ligger 1km från motellet.

Är idag det äldsta fortfarande verksamma motell. Det öppnades av KAK byggdes 1953 och ritades av den danske arkitekten Bendt Hjelm-Jensen

.

Fleninge är en tätort nära Helsingborgs i Skåne

Inget betalt samarbete!

Vi är hemifrån.

Nu står vi uppkopplade på sol-el hos Linn & Björn och tittar ut över rapsfältet, som börjar skifta i brunt. Det var fint väder vi ville ha nu dessa dagar vi ska vara här och ta hand om hund och katter och titta till hästarna. Men vi har regn, vi har både huset och husbilen att vistas i, går ingen nöd på oss. Linn (dotter) och flickorna med pojkvänner tog flyget till Paris, för att möta upp pappa Björn. Som avslutar cyklingen med Team Rynkeby Europe i Paris som alla andra grupper.

Här har vi vår alldeles egna ställplats.

Tänk att vi ha passerat halva året! Slutet av juni fick vi gäster från Norge. Terje ringde när vi var i Danmark. Vilket de också var men på västra sidan av Själland. Men denna gång var det inte husbil de reste med utan personbil. Så det blev bestämt att träffas i Ödåkra hos oss. Det är väl så att p.g.a olika saker upphör husbilsåkandet. Birgitta och Jag ha snart tjugofem år med husbil. Det var kul att ses igen vi har mycket att prata om. Vi har varit tillsammans på träffar i Danmark, Norge, Finland och Sverige.

xx

Något som vi sällan gör nu, Birgitta och jag är att TURA. Men nu blev det av tillsammans med vänner. och gamla arbetskamrater till Birgitta. TURA, är ett begrep här i Helsingborg. Det är att gå ombord på färjan Helsingborg och Helsingör och äta en Buffé och umgås så åker man med båten fram och tillbaka mellan Sverige och Danmark. När man äter är det brukligt att man turar två gånger mellan länderna, och detta beroende på tillgänglighet i matsalen. Och när man är nöjd går man av i Helsingborg igen.

Nu som på så många andra ställen är det automater att köpa biljetter till färjan. Vid gaten står ingen med mekanisk räknare längre och klipper biljetter, utan man blippar sin QR-kod och så är man på väg till färjan.